ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ B CORP™; ​

Το B Corp αποτελεί ένα «κίνημα» εταιρειών που έχουν πιστοποιηθεί ότι πληρούν υψηλά πρότυπα  κοινωνικών και περιβαλλοντικών κριτηρίων, διαφάνειας και νομικής ευθύνης και χρησιμοποιούν την επιχειρηματικότητα ως μια δύναμη για το κοινό καλό.

Το B Corp είναι κάτι παραπάνω από μία πιστοποίηση. Είναι ένας καλύτερος τρόπος να επιχειρείς, καλύτερος για το περιβάλλον, για τους υπαλλήλους, για τους πελάτες, για τους καταναλωτές, για τους προμηθευτές. Αποτελεί μια νομική δέσμευση να έχεις μια σημαντική θετική κοινωνική και περιβαλλοντική επιρροή στα πλαίσια των εμπορικών και λειτουργικών σου δραστηριοτήτων. Είναι ένα «κίνημα», μια κοινότητα εταιρειών που συνεργάζονται για να έχουν θετική επιρροή στον πλανήτη και τους ανθρώπους. Αποτελεί κάτι μοναδικό, μια πιστοποίηση που λειτουργεί με βάση τα πιο απαιτητικά κριτήρια αναφορικά με την επίδοση, την εταιρική υπευθυνότητα και τη διαφάνεια.

Οι οργανισμοί Β corp είναι κερδοσκοπικές εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί από μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την B Lab, καθώς πληρούν τα αυστηρά πρότυπα που σχετίζονται με:

Οι εταιρείες που έχουν λάβει την πιστοποίηση Β Corp είναι ηγέτες μιας παγκόσμιας κίνησης ατόμων που χρησιμοποιούν την επιχειρηματικότητα ως δύναμη για το κοινό καλό. Η Πιστοποίηση Β Corp είναι ένα ένδειξη εμπιστοσύνης: μια υπόσχεση ότι μια εταιρεία δραστηριοποιείται με τρόπο που πληροί αυστηρά πρότυπα κοινωνικής και περιβαλλοντικής απόδοσης, διαφάνειας και ευθύνης. Το B Lab αποτελεί ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που το πιστοποιεί.

Για να λάβει μια εταιρεία την πιστοποίηση B Corp, πρέπει να ολοκληρώσει μια αξιολόγηση, που ονομάζεται B Impact Assessment (BIA) και να κερδίσει από αυτή, την ελάχιστη βαθμολογία των 80 πόντων, στο σύνολο των 200. Η εταιρεία καλείται να ανανεώνει την πιστοποίηση αυτή κάθε χρόνο με στόχο τη συνεχή βελτίωση της βαθμολογίας της.

Μάθετε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα B Corp πατώντας εδώ.


Η DANONE NUTRICIA ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ B CORP ​

Βάσει της αξιολόγησης B Impact, η Danone Nutricia Ελλάδας (Numil Hellas) έλαβε βαθμολογία 92,5. Ο μέσος όρος βαθμολογίας για τις μη πιστοποιημένες επιχειρήσεις που πραγματοποιούν αξιολόγηση είναι 50,9.

Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ DANONE  ​

Η φιλοδοξία μας είναι να είμαστε πλήρως πιστοποιημένοι, σε ολόκληρο τον κόσμο, μέχρι το 2025

Από το 2015, έχουμε συνεργαστεί με B Lab για να καθορίσουμε μια ουσιαστική και διαχειρίσιμη διαδρομή με σκοπό την πιστοποίηση πολυεθνικών εταιρειών αλλά και κρατικών εταιρειών καθώς και την επιτάχυνση της ανάπτυξης του κινήματος B Corp ως κυρίαρχο ρεύμα.

Αυτός ο στόχος αποτελεί έκφραση της μακροχρόνιας δέσμευσής μας στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα και στο διπλό έργο της οικονομικής επιτυχίας και της κοινωνικής προόδου της Danone.

Όπως ειπώθηκε από τον Antoine Riboud στην ιστορική του ομιλία στη Μασσαλία το 1972, μια ομιλία που έθεσε τις βάσεις για το σημερινό σύστημα αξιών της Danone, «Η εταιρική ευθύνη δεν τελειώνει στην πύλη του εργοστασίου ή στην πόρτα του γραφείου. Επηρεάζει την ποιότητα ζωής όλων μας».